lördag 19 april 2014

Ju fler man är desto starkare blir man

 I onsdags såg vi en film som heter "The Great Debaters" i klassen. Filmen är baserad på den sanna historien om Melvin B Tolson som är en professor i Wiley Collage. Han fick studenterna till att vilja vara med i skolans debattlag och sedan var de ett av de första som fick debattera mot de vita studenterna.  

Den scenen som berörde mig var när poliser fick övergripa Melvin mitt i klassrummet på grund av att  han var en ledare till en union. Poliserna tog honom till polisstationen för att förhöra, då kom Dr James  Farmer tillsammans med en advokat som heter Taylor, som inte fick prata med Melvin.  Då övertalade Dr James polischefen. Samtidigt samlades folk utanför polisstationen och ville få ut Melvin ur polisstationen. Polischefen  lyssnade på Dr James och samtidigt tittade genom fönstret och såg på folket som hade samlats där, då bestämde han sig för att släppa ut Melvin. Jag har valt den här scenen för att den bevisar att man blir starkare ju fler man är och man är svag när man är själv.

En person som har en bra familj och vänner kommer alltid att kunna klara allting oavsett vad det än händer. För den personen är stark genom sin omgivning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar